~ Ibu kepada seorang puteri yang comel bernama Alya Qaisara... :)
Menjalankan perniagaan homemade pelbagai jenis coklat dan cookies untuk sebarang majlis seperti hantaran perkahwinan/pertunangan, doorgift, birthday party, atau pemberian kepada yang tersayang.. ~
- Sila email untuk ketahui harga coklat/ ingin mendapatkan pricelist/ quotation harga bagi coklat, kerana terdapat 2 jenis coklat yang berlainan harga dijual disini iaitu courverture (gred A) dan compound (gred B)
- Penghantaran adalah percuma di sekitar Shah Alam sahaja. Bagi proses pengeposan, servis courier akan digunakan, dan caj perlulah ditanggung oleh pembeli..
- Bagi pengeposan product2 My Chocs For You, segala risiko berlakunya kerosakan pada barang2 (coklat, kotak atau bahan bakery) adalah tanggungjawab pembeli
- 50% payment dikenakan bagi pengesahan penempahan (coklat) baki bayaran perlu dijelaskan sebelum penghantaran dibuat. Baki barangan bakery, pembayaran penuh perlu dilakukan sebelum pengeposan dibuat
- Pembayaran perlu dibuat ke akaun Maybank 156093944630 (Nor Aini ) atau CIMB 01180063439528 (Nor Aini Mohd Rusli) dan perlu emailkan ke ain.rusli@gmail.com sebagai pengesahan pembayaran
- bagi tempahan yang banyak, sila membuat tempahan 2 minggu lebih awal
:: KELAS APAM POLKADOT ::
- Pelajar akan diajar bagaimana untuk mengadun, teknik mewarna yg betul, membuat dot dot di atas apam, mengukus dan cara packing yang betul
- Kelas bermula pukul 10pg - 2ptg
- Yuran : RM 60, semua kelengkapan dan nota akan disediakan, dan semua hasil boleh dibawa pulang
:: KELAS TARTLETS ::
- Peserta akan diajar membuat Blueberry Cheese Tart & Fruit Tart bermula dari mengadun & membuat shell, membakar, membuat adunan cheese dan teknik menghias tartlets
- Nota dan semua kelengkapan akan disediakan, termasuk makan tengahari
- Kelas akan bermula dari pukul 10pagi - 2.30ptg
- Yuran kelas : RM 80 dan semua hasil boleh dibawa balik
:: KELAS COKLAT ::
BAYARAN : RM 200.00
TEMPAHAN KELAS COKLAT : 019 – 2992844 (Ain) atau email ke ain.rusli@gmail.com
LOKASI : No 23, Jalan Pulau Indah U10/55, Taman Sandaran Permai, Seksyen U10, Shah Alam( berhampiran UiTM Puncak Perdana )
* sekiranya anda mahu kami mengajar di tempat anda, (di luar KL dan Selangor) sila maklumkan dengan lebih awal untuk penyediaan kelas dan pelajar.
KELAS DIADAKAN PADA HARI DAN WAKTU :
Hari : Sabtu, Ahad & Cuti Umum
Masa : 10 pg - 5.00 ptg ( atau hingga selesai )
PESERTA : Maksimum : 5 orang sahaja
INFO KELAS COKLAT :
1) Kelas diajar secara 'hands-on'.
2) Penerangan tentang jenis-jenis coklat
3) Bahan-bahan dan peralatan akan disediakan. Peserta hanya perlu membawa apron sahaja.
4) Coklat yang dibuat semasa belajar boleh dibawa pulang.
5) Teknik membuat inti / filing pelbagai perisa
6) Teknik tempering utk real choc, tanpa bilik berhawa dingin. 7) Teknik mencairkan coklat couverture dan compound
8) Teknik mewarna coklat dan tips membuat coklat
9) Yang akan dipelajari :
- PRALINE COUVERTURE ISIAN BADAM
- PRALINE COMPOUND DGN INTI @ FILLING
- DESIGN COKLAT PRALINE DENGAN MENGGUNAKAN TRANSFER SHEET, MARBLE, dsb
- COKLAT OREO
- COKLAT OREO EDIBLE IMAGE
- LOLLICHOC
10) Nota, resepi , alamat pembekal coklat/peralatan dan jamuan makan tengahari disediakan.
11) Packaging coklat dan cara penjagaan acuan.
12) Penerangan penjagaan coklat yang telah dibuat.
13)Khidmat nasihat selepas kelas diberikan.
NOTA : ~ Setiap peserta dikehendaki membayar RM50 sebagai deposit dan bakinya akan dijelaskan selepas kelas tamat.
~ Sekiranya tidak dapat hadir sila maklumkan 3 hari sebelum tarikh kelas. Kerjasama anda amat dihargai.
~ Pastikan TIDAK membawa bersama anak / rakan untuk keselesaan peserta lain.
~ Sekiranya anda mahu kami mengajar coklat ditempat anda, (di luar KL atau Selangor) sila informkan kepada kami dengan lebih awal untuk urusan tempat belajar dan peserta. Minimum peserta adalah 5 orang bagi setiap kelas.
Merupakan coklat gred A yang menjadi pilihan penggemar coklat sebenar. Menggunakan lemak drpd biji koko yang dipanggil cocoa butter, dan mempunyai rasa yang lazat.
:: Coklat Compound ::
Coklat gred B yang mempunyai campuran lemak sayur-sayuran. Rasanya yang sedap dan lemak menjadi pilihan ramai, dengan design yang pelbagai..
:: 2 pcs in Gold Box ::
:: 2 cavity ::
:: 3 cavity ::
:: 4 cavity ::
:: 6 cavity ::
:: 9 cavity ::
:: 35 cavity ::
:: Jambangan lolly roses ::
:: Jambangan lolly sakura ::
:: Choc Box Rectangular Size M ::
:: Budget Corner ::
:: Coklat Oreo ::
Biskut oreo rangup yang diselaputi coklat yang lazat. Sesuai dijadikan door gift atau birthday party..
:: Edible Image ::
:: Lollychoc ::
Menjadi pilihan utama kanak-kanak. Diperbuat daripada campuran coklat susu dan dark chocolate dan mempunyai rasa oren yang memikat (tambahan perasa adalah pilihan pembeli)
Lollychoc Birthday Theme
:: Flower Theme ::
:: Bear Lolly ::
:: Lolly with Edible Image ::
:: Truffle ::
Campuran coklat susu dan cheese disalut dengan coklat putih dan almond nibs yang rangup..pasti mengujakan! cuba lah!
:: Choc Chip Almond Cookies ::
Fresh homemade chocolate chip almond cookies, the best you'll ever taste. I highly recommend this for self indulgence, gift, hantaran, break up snacking and festive season! Available all year round..
:: Chocolate Cluster ::
:: Cheese Tart ::
Available with 4 filling : Blueberry, Strawberry, Kiwi & Lemon
:: Fruit Tart ::
Sedia menerima tempahan utk fruit tart saiz M. pilihan buah adalah seperti strawberry fresh, grape fresh, kiwi fresh dan peach (canned)
:: Egg Tart ::
:: Cupcakes ::
:: Fondant Cake ::
:: Brownies ::
Chocolate brownies with almond & marble cheese brownies available here! :)
Walnut Brownies - moist version!
-
Assalamualaikum!..
Apa khabar korang semua..harapnya baik-baik saja..
Ni Moist Walnut Brownies, buat guna resepi yang aku olah dari resepi
asal..rasanya r...
Kelas coklat hantaran...
-
Salam semua... dah lama sy tak update blog setelah blog kita hilang dari
pandangan.. huhu.. sedih dengar... dah dpt semula.. bersyukur pada Allah..
x san...
Lala Sos Tiram Mahsuri Sebening Bayu Petang
-
Resepi ini sangat istimewa kerana kali ni saya menggunakan Sos Tiram jenama
Mahsuri
Lala Sos Tiram Mahsuri Sebening Bayu Petang
Bahan-bahan
Lala 300...
Challenging and Fun order so far..
-
Assalamualaikum.
Order terbesar tahun ni, setakat ni...utk event Jutawan Shaklee di Hotel
Impiana, Ipoh.
Tema yg diminta "Ladang Epal", untuk santapan tetam...
Income From House
-
Just can not believe it! If I'm not mistaken, I je Distribute new admittance
to a couple of commissions Jobdirumah 4 days ago, nie first. Total commissions ...
Brownies I
-
*Alhamdulillah Brownies makin mendapat tempat di hati kastemer Fazreen.
Rata-rata yang dah merasai semuanya kata "SEDAP" penuh dengan rasa coklat
didalam...
Continental Cakes @ Lovelin ~
-
Salam manis untuk semua ...
From now on, Lovelin Sweet Treats offers you these 4 Continental Cake /
Cafe Cake (cake2 yang selalu dijual di cafe2 cake..)
P...
Hello! ;)
-
Zealous Choc sudah berpindah! ;)
Zealous Choc tidak lagi beroperasi dari Nusajaya, Johor tapi di Kuantan,
Pahang. Buat masa ini puan tanah tidak berkesem...
Choc Box Kusyen for Asiah...
-
Choc Box kali ni jauh mengembara...ke Kelantan...
Order from Asiah utk majlis pertunangan adiknya di sana...
request tuk buatkan kaler kuning hijau...
thanks...
Box 35 - order dari Sab (TM)
-
Alhamdulillah...Syukur Ya Allah atas rezeki yg Engkau kurniakan...order ni
dari ofismate, Sab untuk dihadiahkan kat hubbynya sempena ulangtahun
perkahwinan...
Tepung High Protein/Tepung Roti
-
Tepung High Protein juga dikenali sebagai tepung roti. Mengandungi
kandungan protein yang sangat tinggi dan glutennya memberi kekenyalan
elastikpada produk...
Pengumuman (CUTI HARI RAYA)
-
Tarikh akhir untuk kami pos express pada 23/08/2011.
Self pick up juga sehingga 24/08/2011.
Kami akan mula bercuti dari 24 ogos hingga raya ke-2.
Akan ber...
Floral Heart Shape Gift Box
-
CLOSE-UP :
GIFT BOX/Chocolate Box
Left : 10.2 x 9.8 x 4.6 cm (RM 3.50)
Right : 9 x 8.5 x 4 cm (RM2.8)
Description : Heart Shape, Floral (Pink flowe...
No comments:
Post a Comment